Projecten

  • Thema's

  • Groepen

Bij-de-hand

Dat is een cool cadeautje: een mooi gekleurde hand van gips. En nog super handig ook: voor je vader of moeder om sieraden op te bewaren of om hun sleutelbos aan op te hangen. Of misschien maken jullie een ‘uitzwaaihand’ voor je klasgenootje dat naar een andere school gaat? Handen uit de mouwen en aan de slag!

Lees verder »

Timmer erop los

Nederland namaken met een plank, spijkers en draad: dat is de uitdaging! Maar… hoe zit het ook alweer: hoe lang en hoe breed is Nederland eigenlijk? Even checken en timmeren maar!

Lees verder »

Paal en perk

Spelletjes doen leuk? Zelf spellen maken is nóg leuker! Eerst goed samenwerken in je groep om zo’n mooi houten spel te fabriceren. Daarna elkaar in groepen uitdagen op het schoolplein om het te spelen. En de winnaar is…?

Lees verder »

IJsberen in de klas

Maak jij een mysterieuze eenhoorn, een coole ijsbeer of een dappere dino? Verzin het maar! Als jouw dier maar van hout is. En… bij deze klus komt er geen schroefje aan te pas!

Lees verder »

Project X

We gaan iets maken van hout. Wat? Dat gaan jullie ontdekken. Goed de instructie volgen, steeds overleggen in jullie groep, naar de ander luisteren, samenwerken. Langzaam ontstaat er wat. Wat gaat het worden? Oei, nou blijft er toch geen schroefje over…!?

Lees verder »

Coole knikkerbaan

De hele school ombouwen tot één grote knikkerbaan: hoe gaaf is dat! Hij loopt door de klassen, door de gangen, over het schoolplein. En iedereen bouwt mee: van de allerkleinsten tot de achtstegroepers!

Lees verder »